Få bedre resultater med online marketing

4 vigtige SEO-parametre

Indlæsningstid
Indlæsningstid er den tid, det tager for hele din hjemmeside at blive indlæst i en given browser. Indlæsningstiden påvirker brugeroplevelsen og har stor indflydelse på konverteringsraten. Ifølge Google anbefales det, at have en indlæsningstid på under 2 sekunder. Det gør, at du belønnes med en højere placering i Google, hvor hjemmesider med en indlæsningstid på over 2 sekunder anses for dårlige og vil blive nedprioriteret.

Foruden at blive rangeret højere i Google, vil en langsom hastighed også have konsekvenser, for antallet af besøgende der hopper ud af din hjemmeside. Hvis din hastighed er over 2 sekunder, antages det, at op til 40% vil forlade hjemmesiden inden den bliver indlæst i browseren.

Mobilvenlig
Nye undersøgelser viser, at op mod 70% benytter deres mobiltelefon, når de søger på nettet. Det er derfor nødvendigt at have en mobilvenlig hjemmeside. På baggrund af det, har Google annonceret, at de fremover kun indekserer hjemmesidens mobilversion. Det betyder, at mobilen helst skal være der, hvor man ligger sine kræfter.

Er jeres hjemmeside kun tiltænkt besøgende via computer og ikke tilpasset tablet og mobil? Så vil det være på tide med en optimering. Hvis en søgemaskine finder jeres hjemmeside langsom eller med en dårlig brugeroplevelse, vil I miste potentielle kunder. Da langt over halvdelen af internetbrugerne anvender deres mobiler for at tilgå hjemmesider, er det vigtigt at hastighed, design, brugeroplevelse, indhold etc. er optimeret efter telefonen.

Billeder og videoer
Vi ved alle, at billeder har en stor effekt på oplevelsen af en hjemmeside, men Google stiller flere krav, end bare pæne billeder. Billederne skal være i almindelige hurtige og web-venlige formater som Jpeg, Gif, Png eller WebP.

Søgemaskinerne er gode til at indeksere tekst, men knap så gode til at læse billeder. Det er derfor vigtigt, at alle billeder har en titel samt et alt-tag, som beskriver hvad billedet indeholder. Det gør det nemmere for søgemaskiner at forstå og indeksere billeder på hjemmesiden. Det er vigtigt at filnavnet på billedet og alt-tagget er kort og beskrivende. Undgå at benytte filnavne som ‘image1.jpg, eller billede.png’.

God brugeroplevelse
For at kunne skabe en god brugeroplevelse, er det vigtigt at hjælpe brugeren med hurtigt at finde det indhold eller produkt, de ønsker. Dette gøres i form af en overskuelig navigation. Det kan desuden hjælpe søgemaskiner med at forstå indholdet af din hjemmeside, og hvad du finder vigtig at fremhæve.

Når en besøgende klikker på et link, eller andet på din hjemmeside, skal indlæsningstiden være hurtig. I tilfælde af forsinkelser eller links, der ikke svarer, vil kunden få en dårlig oplevelse og muligvis forlade hjemmesiden. Da Googles robotter tester alle disse links på hjemmesiden, er det vigtigt, at de fungerer optimalt og upåklageligt.

Opsummering
Hjemmesiden skal være brugervenlig, således at potentielle kunder finder den attraktiv, troværdig og har let ved at finde det, man søger. Ligeledes skal hjemmesiden teknisk være rigtigt opsat og vedligeholdt, så søgemaskinerne kan indeksere sidens indhold korrekt. Hos Mr Toucans har vi kendskab til vigtigheden og den konstante udvikling der følger med SEO. Vi sørger altid for at gøre hjemmesiden SEO-venlig, som betyder en grundig gennemgang af det tekniske SEO efterfulgt af tekst- og søgeordsoptimering.

Kan vi byde på en kop kaffe?

Kontakt os

Har du et projekt, som du gerne vil drøfte med os, eller ønsker du at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at opnå bedre resultater?

Kontakt os for en uforpligtende samtale og hør mere om dine muligheder.

Besøg os her:
Herstedvang 8, 2620 Albertslund

Har du brug for en hånd?

Så er du kommet til det rigtige sted.