Google strammer deres søgeprocedure

Er du sikker på at din hjemmeside kan findes i Google til juni? Efter maj 2021 vil Google nemlig implementere helt nye regler for hvordan hjemmesider bliver prioriteret i søgeresultaterne. 

Google skriver: ”Vi ønsker at optimere vores brugers oplevelse ved ​​at interagere med hjemmesider og bidrage til deres løbende optimering for at sikre, at besøgende får hurtige og mest nytte af oplevelser på Google.”

DEN GODE NYHED ER: Hvis du er kunde hos Mr. Toucans, har vi sørget for at din hjemmeside opfylder de nye krav.

Herunder kan du se hvilke parametre Google måler på samt de forskellige grænseniveauer. Eksempelvis vil en hjemmeside med en indlæsningstid over 4 sekunder blive nedprioriteret i Googles søgeresultat.

Det vil sige at fra maj 2021 vil hjemmesider, som har for lang indlæsningstid, ikke er mobilvenlige eller uden tilstrækkelig sikkerhed, blive nedprioriteret og i ekstreme tilfælde fjernet fra Google. Det betyder, at hvis din hjemmeside ikke er opdateret, vil din hjemmeside få færre, og i specielle tilfælde, slet ingen besøgende.

Googles nye søgeprocedure

Googles vigtigst prioriteter, som giver en god og brugervenlig hjemmeside og som dermed vil giver gode søgeresultater, prioriteres således:

  1. Hvor hurtigt indlæsningstiden og hjemmesidehastigheden er, når der er klikket på et link fra søgeresultaterne.
  2. Hvor problemfri brugerinteraktivitet er – for eksempel uden forsinkelser i tryk på knapper.
  3. Hvor stabilt sideindholdet er, når det indlæses for en bruger på skærmen.
  4. Hvor responsivt design er og hvor sikker browsing opleves.
  5. Tilstedeværelsen af irriterende pop op-vinduer eller ting, der blokerer det primære sideindhold.
  6. Niveauet af hjemmesidedesign på tværs af enheder (smartphone, tablet, computer)

 

Konklusion

Alt i alt udgør disse målinger en Google Score, der fortæller dig, hvor fantastisk din hjemmeside er (eller ikke er) set fra et brugersynspunkt. Denne Google Score ville kunne ses ud for søgeresultaterne i Google og bliver dermed et synligt bevis for hvor højt Google rangerer hjemmesiden. Jo lavere din hjemmesides score er, jo lavere vil dine hjemmeside blive rangeret fra maj 2021.

Mr. Toucans Postkasse

Nyheder

Få tips og tricks til din hjemmeside

Få bedre resultater ud af din hjemmeside med vores nyhedsbrev. Hold dig opdateret i den digitale verden med nye tips og tricks hver måned.

Har du brug for en hånd?

SÅ er du kommet til det rigtige sted.

Brug for en hånd