WordPress 6.0 bringer forandringer

Wordpress har indført nye ændringer med version 6.0. Fokus på den nye 6,0 version er på design og løbende opretholdelse af en brugervenlig hjemmeside.

Et overordnet overblik

Udover at fikse eksisterende fejl, som herskede i den tidligere version, er der blevet indført 91 nye funktioner og forbedringer, der skal styrke brugervenlighed og præstation. Det inkluderer følgende:

 • Forbedret informationsarkitektur

 • Nemmere browsing af skabeloner og oprettelse af disse

 • Ny User Interface navigation

 • Browse-tilstand for administrator

 • En forbedret navigations-blok

 • Alternative globale stilarter

 • Nye designværktøjer

 

En hurtig guide til de nye funktioner

Skift mellem globale stilarter

Med den nye WordPress version 6.0, bliver der implementeret en funktion, der nu gør det muligt at samle flere sæt af globale stilarter med ens egne temaer. Du kan nu have temaer klar til brug, med et defineret sæt af stilarter til hver enkelt.

Det gør det muligt for brugere at skifte mellem stil variationer med bare ét klik.

 

Design dine egne blokmønstre

En af de ting der spiller en central rolle, når det kommer til design og opsætning af sit layout på WordPress, er blokmønstre. De bestemte blokmønstre kan man indsætte på sider og indlæg, og derefter tilpasse med sit eget indhold for et personligt look.

Over tiden er der kommet flere, opdaterede mønstre, men med version 6.0 vil man endelig kunne skabe sine egne blokmønstre ved brug af The Pattern Creator på hjemmesiden.

 

Eksport af temaer

Det er nu blevet muligt, at man kan eksportere sine temaer i en helhed, hvilket inkluderer de ændringer, man har lavet til sine skabeloner og stilarter undervejs. Førhen gjorde eksport funktionen det kun muligt at downloade sine skabeloner. Det betyder, at du nu kan gemme dine temaer som en fil, og installere det på hvilken som helst WordPress side til at bruge igen, med alle de ændringer du har foretaget undervejs.

 

Interface og brugervenlighed

Udover de store ændringer, er der kommet en masse nye layout funktioner og forbedringer, der skal gøre redigerings oplevelsen mere brugervenlig. Det er blandt andet en påmindelse om at tilføje en kategori før udgivelse, muligheden for at markere tekst på tværs af blokke og muligheden for at bruge kode editor til redigering af hjemmesiden, hvor det førhen kun kunne bruges til indlæg (posts). Så er der lavet små ændringer i layout af blokmønstre, typografi og farveindstillinger, der burde gøre brug af funktionerne tydeligere og mere brugervenlige.

 

Nye kerneblokke

WordPress har en hel håndbog med de kerneblokke, man kan tage i brug på siden. En del af blokkene er blevet forbedret, men listen kommer også til at vokse med den nye version 6.0. Disse er nogle af de nye implementeringer:

 • Kommentar blok (denne kan opsættes og skræddersys efter det look, man går efter)
 • Læs mere blok (layout redigering af læs mere knappen)
 • “Ingen resultater” blok (tilføj tekst eller blok, når en søgning ikke giver resultater)
 • Avatar blok (Den kan splitte avatar blokkens komponenter, så de kan bruges seperat. Fx. kun at bruge avataren/billedet)

 

Afslutning
Vil du gøre brug af de nye features i WordPress 6,0, er det nok en god idé, at sætte dig ind i de nye implementeringer og forbedringer, så du kan få mest muligt ud af din hjemmeside.

Og hvis det kniber med det tekniske, står Mr. Toucans altid klar til at hjælpe, så du altid har opdateret, flot og brugerorienteret hjemmeside der øger vækst og skaber flere resultater.

Mr. Toucans Postkasse

Nyheder

Få tips og tricks til din hjemmeside

Få bedre resultater ud af din hjemmeside med vores nyhedsbrev. Hold dig opdateret i den digitale verden med nye tips og tricks hver måned.

Har du brug for en hånd?

SÅ er du kommet til det rigtige sted.

Brug for en hånd