Kan Vestas cyberangreb ramme din virksomhed?

Cyberangreb

Cybertruslen i Danmark vurderes til at være meget høj, og er en trussel der skal tages seriøst. Ifølge undersøgelser lavet af PWC, blev 6 ud af 10 danske virksomheder, ramt af cyberangreb i 2020. Senest er vindmøllegiganten Vestas blevet udsat for et angreb, hvor omfanget endnu ikke er kendt, men vurderes at koste virksomheden et større beløb.

Ifølge Center for Cybersikkerhed er alle danske virksomheder udsat for en vedvarende og aktiv trussel fra cyberkriminelle, og herved cyberangreb. Angrebene sker gennem phishing*, udnyttelse af sårbarheder i udbredte it-systemer, samt misbrug af usikre fjernadgange. Foruden phishing er øvrige muligheder for hackerne; malware og MinM (Man-in-the-middle).

Malware er den overordnede betegnelse for en ondsindet software, der kan gå ind og lamme infrastrukturen eller tappe vigtig information fra servere. De to mest udbredte typer af malware er spyware og ransomware*. Ved malware angreb, får hackeren ofte adgang via en medarbejder, der åbner en forkert mail, eller klikker på et inficeret link. Andre muligheder er gennem usikker IT-infrastruktur, der kan give mulighed for at de slipper igennem.

Ved MinM angreb, skaffer hackeren sig typisk adgang via et offentligt ikke sikkret netværk. Her formår de at snige sig ind i virksomhedens kommunikation med omverden. Herfra kan hackerne opsnappe, omdirigere og ændre på korrespondancen, uden parternes viden.

Det cyberkriminelle ønsker at få ud af disse angreb, er bl.a. tyveri af personlige oplysninger, eller afpresning gennem ransomware*. Disse angreb kan resultere i at virksomheder mister adgang til vigtige it-systemer eller personfølsomme data bliver lækket.

Phishing
Phishing er en almindelig type cyberangreb. Dette ses oftest i form af officielle mails, men hvor afsender vil være cyberkriminelle, der ofte har til formål at udvinde personlige oplysninger, eller infiltrerede links.

Ransomware
Ved et ransomware-angreb bliver store dele af it infrastrukturen infiltreret. Dette betyder at data og systemer bliver gjort utilgængelige. Der kræves en løsesum for at give adgang til dataen igen. I dette tilfælde vil en sikkerhedskopi af data, være en del af beredskabsplanen.

Forebyggelse

Cyberkriminelle udvikler deres metoder og værktøjer løbende, derfor er det vigtigt at være på forkant med sikkerheden. Det er vigtigt at informere og oplære personale, omkring disse metoder, og om it-sikkerhed. Derudover handler det om at have en god backup, og løbende opdatere software.

En mulighed for at minimere risikoen for at blive hårdt ramt, og sikre sin data, er gennem brug af stærke hosting udbydere. Disse har ofte sikrede servere, hvor backup til hjemmesiden vil blive opbevaret.

Gennem Mr. Toucans, tilbyder vi hostingaftale, som hjælper jer med løbende opdateringer og backup af jeres hjemmeside data. De løbende opdateringer, gør det sværere at angribe, og skulle skaden ske, vil backups være med til at redde jeres data, hvilket vil kunne sparer jer en masse penge.

Vores kunder opdager sjældent, at vi faktisk sørger for en fuld opdatering af deres hjemmeside, som hverken betyder driftsforstyrrelser eller ekstra regning. Vi sender dog ind imellem en mail, når der er foretaget en større opdatering.

Hvis du vil se mere om hvad der indgår i vores hosting, så kontakt os eller klik her.

Mr. Toucans Postkasse

Nyheder

Få tips og tricks til din hjemmeside

Få bedre resultater ud af din hjemmeside med vores nyhedsbrev. Hold dig opdateret i den digitale verden med nye tips og tricks hver måned.

Har du brug for en hånd?

SÅ er du kommet til det rigtige sted.

Brug for en hånd