AI – farligt eller fantastisk?

Robotterne kommer! Den sætning har du nok læst mange gange på det seneste. Der bliver skrevet meget om AI lige nu. AI står for Artificial Intelligence, altså kunstig intelligens. Men bør du være bange eller begejstret for de nyeste fremskridt inden for AI? Og hvad er AI egentlig?

AI, kunstig intelligens, har kort fortalt ét formål: at skabe maskiner, der kan efterligne menneskelig intelligens. AI er et system, der kan analysere, lære og træffe beslutninger på samme måde, som vi mennesker gør. Det bliver pt brugt i alt fra mobiltelefoner og selvkørende biler til ChatGPT og røntgenapparater. Udviklingen kører derudad, og det går stærkt.

Der bliver snakket meget om frygten for, at “robotterne” vil overtage vores arbejde, at mange af os vil miste vores jobs og blive overflødige. Derudover er der frygten for, at de få, der sidder på teknologien bag AI, vil komme til at styre hele verden, en slags enevælde.

Så galt mener AI-forsker Søren Hauberg dog ikke, at det kommer til at gå. Men i en artikel til videnskab.dk fortæller han alligevel, at der er grund til at være på vagt, og at det er vigtigt, at der bliver lavet lovgivning på området, der sikrer, at der ikke vil sidde få rundt omkring i verden med en alt for stor magt. Desuden mener han, at vi alle har et ansvar for at sætte os ind i hvad AI kan, inden vi bliver alt for afhængige af den, for ellers risikerer vi at blive kørt over af dem, som forstår teknologien.

Hvis du vil have en snak om, hvad du kan bruge AI til, fx i din online marketing, så er du velkommen til at booke et kort, uforpligtende telefonmøde med os, ringe eller sende en mail via nedenstående oplysninger.

Kan vi byde på en kop kaffe?

Kontakt os

Har du et projekt, som du gerne vil drøfte med os, eller ønsker du at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at opnå bedre resultater?

Kontakt os for en uforpligtende samtale og hør mere om dine muligheder.

Besøg os her:
Herstedvang 8, 2620 Albertslund

Har du brug for en hånd?

Så er du kommet til det rigtige sted.