Hastighed på din hjemmeside

5 tips til at optimere hastigheden på din hjemmeside

Det er ingen hemmelighed, at indlæsningstiden for hjemmesider, betyder meget for de besøgende. Statistikken viser, at brugere opgiver hjemmesider, hvis de indlæses for langsomt, men hvor langsom er for langsom?

Ifølge nylige data, vil en mobil-hjemmeside, der anvender mere end tre sekunder til at indlæse hjemmesiden, miste op til 53% af de besøgende. Tilgår man hjemmesiden via PC, skal man forvente at miste op mod 47% af alle brugerne, hvis hjemmesiden indlæses på to sekunder eller derover. På trods af dette tager 70% af mobilhjemmesider mere end fem sekunder at indlæse.

Forklaringen på det høje antal besøgende som afbryder besøget på hjemmesiden, skyldes frustrationen ved at vente på, at siden indlæses. Indlæsningstid betyder imidlertid også noget for Google, så hvis du arbejder på at forbedre din SEO, skal indlæsningstiden være en faktor du har fokus på.

Tip nr. 1: Optimer billeder

En af nøglerne til et engageret og brugervenligt webdesign, er billeder af høj kvalitet. Men hvis de ikke er komprimeret rigtigt, fylder billederne meget og gøre dine sider langsomme. Billeder udgør ca. 21% af din hjemmesides samlede størrelse og store ikke-komprimerede billeder kan hurtigt sløve din hjemmeside.

Den gode nyhed er, at billedoptimering er en af ​​de enkleste måder at forbedre hjemmesidens indlæsningstid på. Det væsentlige er at du finder balancen mellem den mindste billedstørrelse, du kan have, mens du opretholder en høj kvalitet. Den mest ligefremme måde at opnå dette på er via billedkomprimering.

Du kan lave billedkomprimering med programmer som Adobe Photoshop, eller du kan komprimere dine billeder direkte på din hjemmeside ved hjælp af plugins. Det er også vigtigt at vælge det rigtige format. Hold dig til PNG-filer til grafik og JPEG til fotografier. Ud over komprimering og størrelsesændring kan du også kombinere billeder ved hjælp af CSS-sprites. CSS sprites gør alle dine billeder til et stort billede, så det indlæses på en gang i stedet for separat.

Tip nr. 2: Komprimer filer

Billeder er ikke de eneste filer på din hjemmeside, der tager for meget plads. Oppustede CSS-, HTML-, lydfiler, videoer og JavaScript-filer kan være årsagen til, at din hjemmeside indlæses langsomt. Komprimering af filer kan være så simpelt som at gruppere CSS-filer sammen eller fjerne HTML-kode.

Den mest populære måde at komprimere filer på din hjemmeside er dog gennem Gzip, som er et filformat og en softwareløsning. Alt i alt, ligesom billeder, vil du sikre, at du ikke sænker downloadtiderne ved at have unødigt store filer.

Tip nr. 3: Reducer omdirigeringer

Når en bruger forsøger at gå til en hjemmeside, men i stedet sendes til en anden, er det en omdirigering (redirect). Det er som at få opgivet en retning til et sted, der så oplyser, at du skal vende tilbage og fortsætte til et nyt sted. Det er spild af tid og kræfter for serveren og øger indlæsningstiden. Er der nogle omdirigeringer, du kan fjerne, skal du gøre det. Undgå at sende brugere til en side, der har en omdirigering, og undgå også søgemaskiner, der optimerer sider med omdirigeringer. Jo færre omdirigeringer din hjemmeside har, jo hurtigere indlæses det.

Tip nr. 4: Udnyt browsercaching

Anvend browsercaching på din hjemmeside. Det betyder, at man gemmer kopier af en hjemmesides statiske indhold, så når du vender tilbage, behøver man ikke at genindlæse hele siden på ny. Statisk indhold inkluderer HTML, CSS, billeder og JavaScript. Som ejer af en hjemmeside kan du fortælle browserne, hvor længe indholdet af caching skal lagres. For at maksimere dine indlæsningstider kan du udnytte browserens cache-tid for at fremskynde din hjemmesides indlæsningstid. Brug af cache-kraften reducerer båndbreds-forbruget, reducerer antallet af serveranmodninger og giver generelt en bedre brugeroplevelse.

Du kan ændre .htaccess-filen via en FTP-klient. Alternativt, hvis du er på WordPress, er der en række forskellige caching-plugins til rådighed. Spørg Mr. Toucans.

Tips nr. 5: Brug et indholdsleveringsnetværk

Et indholdsleveringsnetværk eller en CDN (Content Delivery Network), kan være lige hvad din hjemmeside har brug for, for at fremskynde indlæsningstiderne. En CDN er et distribueret serversystem, der agerer som vært for din hjemmesides filer over et stort netværk af servere placeret over hele kloden. Dette reducerer din hjemmesides indlæsningstid ved at give besøgende mulighed for at downloade filer fra den server, der er tættest på dem geografisk. Det betyder at uanset hvor I verden dine besøgende befinder sig, vil de opleve samme indlæsningstid. CDN synkroniseres samtidigt over hele kloden. For at bruge en CDN på din hjemmeside skal du blot finde en tjenesteudbyder og registrere din hjemmeside, hvilket Mr. Toucans tilbyder.

Forøg din sidehastighed for at nå gode SEO-resultater

Mens Google er lukket omkring, hvordan de bruger hjemmesidehastighed i deres algoritmer, har de I flere år brugt hastighed som en scoringsfaktor for både desktop- og mobilhjemmesider.  

Google er optaget af at give besøgende bedst mulig oplevelse på søgemaskinen, hvilket i høj grad betyder, at de besøgende finder den rigtige information hurtigt og enkelt. Hvis afvisningsprocenten er lav og stabil, og hjemmesiden viser lange besøgsfrekvenser, vil Google betragte hjemmesiden positivt og dermed også prioritere den i forhold til de anvendte søgeord (SEO). Høj indlæsningstid hjælper til at din hjemmeside prioriteres i Googles algoritmer og dermed placerer din hjemmeside højere i søgeresultaterne. Hvis du investerer tid, penge og energi i søgemaskineoptimering, er det sidste, du ønsker at miste besøgende på grund af lange indlæsningstider, så her er fem sikre taktikker, der øger hjemmesidens indlæsningstid.

Kan vi byde på en kop kaffe?

Kontakt os

Har du et projekt, du gerne vil drøfte med os, eller vil du gerne høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at opnå bedre resultater?

Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Besøg os her:
Herstedvang 8, 2620 Albertslund

Har du brug for en hånd?

Så er du kommet til det rigtige sted.