Få en hjemmeside, der skaber resultater

Hvad er webudvikling?

Webudvikling handler om

at få det tekniske til at køre

WEBUDVIKLING

Når webdesigneren har udført sit arbejde og designet på hjemmesiden er godkendt af kunden, skal det føres ud i livet. Den fase kalder vi webudvikling. Webdesigneren startede med at skitsere og beskrive, hvordan hjemmesiden skal se ud og hvordan den skal fungere, nu skal webudvikleren bruge sine værktøjer og kompetencer til at få det til at ske: bygge hjemmesiden og får det tekniske til at køre perfekt.

Det er selvfølgelig ikke ukompliceret, og her kan du læse mere om, hvorfor denne del af processen er vigtig, og hvad du som kunde skal være opmærksom på.

Webudvikleren får hjemmesiden i mål

Webudvikleren har til opgave at komme i mål med din hjemmeside. Der er ikke én rigtig måde at gøre det på, men der er til gengæld rigtigt mange måder, det ikke skal gøres på. Hvis der ikke er styr på webudviklingen, risikerer du, at hjemmesiden ikke bliver fundet, eller at de besøgende mister tålmodigheden med den og vælger konkurrentens i stedet.

Med Mr. Toucans som leverandør får du automatisk adgang til vores store og altid opdaterede viden om de værktøjer, der bruges til at udvikle hjemmesider. Helt praktisk betyder det, at du får en toptunet, datadrevet hjemmeside til en aftalt og konkurrencedygtig pris, hvortil du kan lægge.

Hvordan ved du om vi gør det godt?

Hvis du ikke har forstand på webudvikling, så er du i samme båd som mange andre købere af hjemmesider. Hos Mr. Toucans er vi specialister i hjemmesider og webudvikling, så det behøver du ikke at være.  For selvom webudviklingen er måske den vigtigste del af din hjemmeside så er den for de fleste fuldkommen usynlig, og der er heller ikke mange, der kan vurdere den tekniske kvalitet af en færdig hjemmeside.

Heldigvis er der en række objektive målepunkter, som tilsammen giver et godt billede af, hvor godt hjemmesiden fungerer rent teknisk. Dem bruger vi hos Mr. Toucans, og der er enighed om dem blandt seriøse udbydere af hjemmesider.

For os er det utroligt vigtigt at være datadrevne, og de objektive målepunkter er et eksempel på det! Det er vores måde at dokumentere kvaliteten af det vi laver, og ikke mindst vores kunders garanti for, at vores ydelser er i top.

Målepunkter for om hjemmesiden fungerer

Der er især 4 vigtige målepunkter, som vi hos Mr. Toucans bruger. Her kan du læse om, hvad de går ud på, hvorfor de er vigtige og Mr. Toucans standard for, hvordan hjemmesider fra os skal klare sig.

Hastighed

I følge Google skal en hjemmeside helst indlæses på under 2 sekunder. Når vi tjekker indlæsningstiden, måler vi gennemsnitshastigheden fra en server i Europa og med ubegrænset forbindelse. Vi måler hvor lang tid, der går, fra man åbner siden, til den er helt indlæst.

Mr. Toucans standard: Hjemmesider indlæses på under 2 sekunder.

Google Core Web Vital

Google har defineret 3 vigtige statistikker, som tilsammen giver et bud på, hvordan hjemmesiden opleves af brugerne. Statistikkerne måler på performance, interaktion og konsekvent layout, og sammenhængen mellem dem har efter test på millioner af hjemmesider vist sig at give en rigtig god indikation af, hvor brugervenlig hjemmesiden bliver oplevet.

Mr. Toucans standard: Hjemmesider ligger inden for rammerne af Googles til enhver tid gældende definition af ”god” for hver af de tre statistikker. ”God” lyder måske ikke af så meget, men det er højeste niveau af skalaen, de to andre er ”skal forbedres” og ”dårlig”.

Google Analytics

Google Analytics er det meget klassiske værktøj, som giver næsten uanede muligheder for at se, hvordan brugerne rent faktisk bevæger sig rundt på en hjemmeside. Her er det vigtige nøgletal som for eksempel, om en besøgende nøjes med at se en enkelt side, hvor mange sider, der besøges og hvor længe, samt hvor lang tid der alt i alt bruges på hjemmesiden.

Mr. Toucans standard: Vi følger regelmæssigt op på kundens nøgletal og sender hver måned en datarapport samt kommer med konkrete anbefalinger, når der er brug for det. Hvis vi for eksempel observerer, at afvisningsprocenten udvikler sig i den forkerte retning, så vil vi foreslå en række forbedringer.

Deciderede fejl

Hvor de tre første punkter handler om at optimere og gøre nogle ting bedre, så kigger vi her efter deciderede fejl, som skal rettes. Det kan være 404 fejl/page not found, forkert hjemmesidestruktur (H1 og H2), manglende robots.txt og sitemap, duplikeret indhold mm. Tag meget gerne fat i os, hvis du er interesseret i at høre mere om de forskellige typer fejl, vi vil her nøjes med at konstatere, at fejlene enten giver en dårligere oplevelse for brugerne eller dårligere resultater i søgemaskinerne.

Mr. Toucans standard: Vi leverer ikke hjemmesider med deciderede fejl.

Hvad sker der når hjemmesiden er leveret?

Hos Mr. Toucans sørger vi for, at din nye hjemmeside kører optimalt, når du får den overdraget, ligesom vi også underviser dig og dine kolleger i at lægge indhold på hjemmesiden. Herefter er det op til dig at holde den opdateret og levende. Det er dog med hjemmesider som det er med biler: de har brug for servicetjek. Det skyldes dels, at man i det løbende arbejde med hjemmesiden uforvarende kan komme til at lave fejl, dels at der løbende ændres på de udefrakommende krav, f.eks. når Google ændrer sine spilleregler, også kendt som Googles algoritme. Vi hjælper gerne med løbende analyser af hjemmesidens tilstand, dvs. analyse på de objektive målepunkter, fulgt op af konkrete råd om, hvad der skal til for at den kører optimalt igen.

Faktisk vælger de fleste kunder at fortsætte samarbejdet med os, når hjemmesiden er leveret, så de ved, at hjemmesiden bliver ved med at leve op til det, den skal. Det er vi stolte over, for det betyder, at de er tilfredse og oplever en konkret værdi i den løbende overvågning af hjemmesiden.

Kan vi byde på en kop kaffe?

Kontakt os

Har du et projekt, du gerne vil drøfte med os, eller vil du gerne høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at opnå bedre resultater?

Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Besøg os her:
Herstedvang 8, 2620 Albertslund

Har du brug for en hånd?

Så er du kommet til det rigtige sted.