Kunstig intelligens – farligt eller fantastisk?

Robotterne kommer! Den sætning har du nok læst mange gange på det seneste. Der bliver skrevet meget om AI lige nu. AI står for Artificial Intelligence, altså kunstig intelligens. Men bør du være bange eller begejstret for de nyeste fremskridt inden for AI? Og hvad er AI egentlig? 🤔

AI, kunstig intelligens, har kort fortalt ét formål: at skabe maskiner, der kan efterligne menneskelig intelligens. AI er et system, der kan analysere, lære og træffe beslutninger på samme måde, som vi mennesker gør. Det bliver pt brugt i alt fra mobiltelefoner og selvkørende biler til ChatGPT og røntgenapparater. Udviklingen kører derudad, og det går stærkt.

Der bliver snakket meget om frygten for, at “robotterne” vil overtage vores arbejde, at mange af os vil miste vores jobs og blive overflødige. Derudover er der frygten for, at de få, der sidder på teknologien bag AI, vil komme til at styre hele verden, en slags enevælde 🫅

Så galt mener AI-forsker Søren Hauberg dog ikke, at det kommer til at gå. Men i en artikel til videnskab.dk fortæller han alligevel, at der er grund til at være på vagt, og at det er vigtigt, at der bliver lavet lovgivning på området, der sikrer, at der ikke vil sidde få rundt omkring i verden med en alt for stor magt. Desuden mener han, at vi alle har et ansvar for at sætte os ind i hvad AI kan, inden vi bliver alt for afhængige af den, for ellers risikerer vi at blive kørt over af dem, som forstår teknologien.

Du kan læse artiklen fra videnskab.dk her.

Hvis du vil have en snak om, hvad du kan bruge AI til, fx i din online marketing, så er du velkommen til at booke et kort, uforpligtende telefonmøde med os, ringe eller sende en mail via nedenstående oplysninger.

☎️71 99 80 08

📨info@mrtoucans.dk

🤝 Book et kort tlf.møde med Bo

Nyhedsbrev

Få tips og tricks til din hjemmeside

Få bedre resultater ud af din hjemmeside med vores nyhedsbrev. Hold dig opdateret i den digitale verden med nye tips og tricks hver måned.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær hvordan du får mest mulig trafik og konverteringer med vores eksklusive tips og tricks.

Har du brug for en hånd?

SÅ er du kommet til det rigtige sted.

Brug for en hånd