Hvad er e-mail automation?

Hvad er e-mail automation?

E-mail automation er en måde hvorpå, du kan række ud til de rigtige mennesker, på det rigtige tidspunkt, uden at det bliver for tidskrævende. En velkomst mail er et eksempel på dette. Den skrives kun en gang, men bliver sendt ud hver gang en ny modtager har tilmeldt sig. Du behøver nemlig kun at opsætte dit e-mail flow en gang, hvorefter det kører helt automatisk og med gode resultater. Ved brug af E-mail automation kan din virksomhed nå ud til flere kunder med mindre indsats og bedre resultater.

Hvorfor skal du bruge e-mail automation?

E-mail automation er en effektiv strategi til at pleje og vedligeholde forholdet til dine kunder og ultimativt at drive salg til din virksomhed, da du tilpasser automationen til den enkelte kundes vaner, interesser og behov.
Du kan indstille et e-mail flow til at udsende relevant indhold på de rigtige tidspunkter igennem hele kunderejsen, og dermed øge muligheden for flere leads og mersalg. Analyser viser nemlig, at e-mail automationer har 70.5% højere åbningsrate og 152% højere CTA-klik (call to action) end normale e-mail kampagner.

Se hvilke e-mail automationer din virksomhed kan anvende på listen nedenfor og bliv inspireret.

Velkomst E-mail
Styrk din velkomst e-mail og opbyg løbende kunderelationer med relevant information og eventuelt et velkomsttilbud.

  1. Send en velkomst e-mail til alle nye abonnenter og en automatisk opfølgnings e-mail med kampagner og tilbud et par dage senere.
  2. Modtagerne bliver automatisk inddelt i kategorier baseret på deres adfærd for at identificere kontakter med bl.a. højt engagement, kunde/ikke kunde, køn, alder med mere.

Gensend e-mail til modtagere der ikke har åbnet mailen
Mange kunder modtager mange e-mails hver dag. Så nogle gange handler det om at sende dem på det rigtige tidspunkt, for det bedst mulige resultater.

  1. Gensend din e-mail til alle de kunder, der ikke har åbnet din første mail.
  2. Send typisk e-mail(2) efter 2-3 dage og lav om i overskriften.

Send til kategoriserede kunder
Hver gang en kunde automatisk bliver kategoriseret som eksempelvis meget ’engageret’, kan systemet automatiske sende en e-mails ud, hvor man belønner denne aktivitet eller lignende.

  1. Send f.eks. en kundetilpasset e-mail ud første dag efter at en kunde er blevet kategoriseret.

Faste udsendelser
Hold kunder opdateret på nyheder og ændringer i virksomheden, som kan have interesse samt påvirke deres kundeoplevelse

  1. Send f.eks. en e-mail der informerer om nyheder i og omkring virksomheden, som f.eks. produktnyheder, nye ansatte, nye partnerskaber, messedeltagelse, prisforhøjelser, lukketider over julen og sommerferie og meget mere.

Få nye kunder med på nyhedsbrevet
Send en autohenvendelse til nye kunder, som ikke har tilmeldt sig jeres nyhedsbreve. Det er en måde at gøre nye kunder bevidste om muligheden og give dem et incitament til at melde sig til.

  1. Send f.eks. e-mail et par dage efter første køb/ydelse er afsluttet.
  2. Send f.eks. en e-mail efter besøg på jeres messestand.

Hold kontakten til aktive kunder
Send e-mail til aktive, og måske loyale, kunder og tilbyd dem VIP-tilbud. Det kan være specialpriser indenfor en begrænset periode, 1 måneds gratis service/support, invitation til messe og lignende, sidegevinst ved køb etc.

  1. Send e-mail til udvalgte (loyale) kunder inkl. en opfølgningsmail.

Afslutning
Når du har fået et overblik over hvilke e-mail automationer du kan sende ud til at pleje dine kunderelationer og få flere kunder engageret i dine nyheder, er det tid til at implementere nogle af disse. Hvis du ikke allerede er i gang med e-mail marketing, er det måske et godt tidspunkt at komme i gang. Vi hjælper dig gerne med alt fra opstart til udvikling af nyhedsbreve inkl. tekst, billeder, udsendelse og opfølgning.

Vi giver 50% rabat på e-mail marketing opsætningen i juli og august måned.

Kan vi byde på en kop kaffe?

Kontakt os

Har du et projekt, du gerne vil drøfte med os, eller vil du gerne høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at opnå bedre resultater?

Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Besøg os her:
Herstedvang 8, 2620 Albertslund

Har du brug for en hånd?

Så er du kommet til det rigtige sted.