Hvorfor WordPress?

WordPress er verdens

mest populære CMS System

WORDPRESS

66% af alle hjemmesider, som anvender CMS systemer, bruger WordPress. Det gør de af mange grunde, men hovedsageligt fordi, at det er et open source system, som giver mange konkurrencedygtige funktioner til hjemmesiden.

Det betyder også, at tusindvis af udviklere hver dag sidder og udvikler i WordPress, som giver nye produkter indenfor f.eks. sikkerhed, indlæsningstid, brugeroptimering og en lang række af andre funktioner. Findes det ikke i WordPress findes det ikke.

WORDPRESS ER ALTID DET RIGTIGE VALG

Hos Mr. Toucans bruger vi WordPress, som er et content management systemet (CMS), når vi udvikler hjemmesider til vores kunder. Det gør vi, fordi det er både bedst og billigst. Den holdning står vi ikke alene med: WordPress er det mest benyttede CMS-system i verden, også i Danmark. 43% af alle hjemmesider anvender WordPress og 66% af alle CMS-brugere anvender WordPress.

Brugerne spænder fra små hobbyprojekter til verdenskendte brands, som for eksempel Sony Music, Time Magazine, Vogue og det Hvide Hus. 66% er en meget stor markedsandel, især når den sættes i forhold til den næststørste konkurrent, som ligger på 3,5% eller den tredjestørste med 2,6 %. I alt er flere end 455 millioner hjemmesider lavet ved brug af WordPress.

WORDPRESS HJEMMESIDER ER UDVIKLET TIL SEO

Der findes flere søgemaskiner, men en af dem sidder næsten på hele markedet. Det er naturligvis Google. Du siger ikke ”slå det lige op på nettet”, men ”prøv lige at google det”, hvilket er et af de klareste beviser på et stærkt brand. Ca. 90% af alle søgninger på nettet foregår via Google!

For din hjemmeside betyder det, at den gerne skal dukke op, når et af dine søgeord bliver skrevet i søgefeltet i Google. Og det er her, hvor WordPress er superstærkt, fordi det tager hensyn til Googles algoritmer. Algoritmerne afspejler, hvad man i Google opfatter som en god, nyttig og informativ hjemmeside. Der skal for eksempel være en overskrift, som giver en god idé om indholdet og en brødtekst, hvor nøgleord fra overskriften går igen, samt en hel masse oplysninger i back end som robotterne læser ved indeksering af hjemmesiden. Det har WordPress taget til efterretning, og man har som udgangspunkt struktureret de enkelte sider, så det er let for brugerne at lave en side, der lever op til Googles idé om en god side.

Hvis du ønsker at styrke din indsats inden for SEO (search engine optimization eller søgemaskineoptimering), byder WordPress på en række gode plugins, der kan hjælpe dig med det. Det mest udbredte er Yoast SEO, men også SEO Framework bruges af mange. Dog har disse programmer deres begrænsninger. Vi forslår at man udvikler og vedligeholder en individuel SEO-strategi, hvor man udvælger søgeord som hjemmesiden skal findes på og gør sig umage for at gøre undersider til disse ord interessante for de besøgende, således at de besøgende bliver på hjemmesiden og måske gør en handling, for det giver point hos Google, hvilket betyder at hjemmesiden bliver opprioriteret i søgeresultaterne

Hvad gør WordPress specielt?

Der er især 3 vigtige målepunkter, der gør WordPress helt unikt.

Intuitivt og nemt i dagligdagen

En af WordPress’ store fordele er, at det er nemt at arbejde med i dagligdagen, når der lige skal lægges en nyhed på hjemmesiden, udskiftes et billede eller laves helt nye sider. Meget af det daglige arbejde foregår i WordPress’ editor, som stort set fungerer på samme måde som de velkendte tekstbehandlingsprogrammer.

Det betyder, at de fleste virksomheder med en relativt begrænset indsats kan holde deres hjemmeside opdateret og relevant.

Open source, plugins og mange dygtige udviklere

At WordPress er både open source og verdensledende betyder, at der er utroligt mange virksomheder, rådgivere og entusiaster, der bidrager med plugins, udvikling og rådgivning. Dels er der et aktivt non-profit community omkring WordPress, dels er der mange virksomheder og konsulenter, der ser et marked i at lægge sig op ad WordPress.

En ekstra stor fordel ved at bruge WordPress er derfor, at du altid kan få hjælp! Ligegyldig om du leder efter en funktion eller om du skal have lavet en ny landing page, så vil det altid være nemt at hente hjælp fordi der er så mange, der bruger WordPress. I dag findes der mere end 60.000 plugins, som kan hjælpe med næsten alt, du kan forestille dig.

Nemt at udvikle flotte hjemmesider

Hos Mr. Toucans er vi også glade for WordPress, fordi det giver os en umådelig stor værktøjskasse at vælge fra, når vi skal udvikle hjemmesider. Især er vi glade for plugins og de mange temaer, der findes til WordPress. Et tema er en slags skabelon, som definerer hjemmesidens udseende, f.eks. farver, fonte og design. Med inspiration fra det store udbud af temaer har vi udviklet vores egne temaer, som er tilpasset de brancher, hvor vi løser flest opgaver. Når vi bruger et af vores temaer, kan vi fokusere på at finjustere detaljerne. Nogle kunder ønsker et helt unikt udseende og det selvfølgelig også muligt.

I og med så mange anvender WordPress findes der også flere tusinde Plugins. Et plugin er et stykke software, som kan integreres i WordPress således at det fungerer efter hensigten.  Plugin anvendes oftest når standardudgave af WordPress ikke tilbyder den ønskede funktion. Hos Mr. Toucans anvender vi typisk plugins som også fungerer efter at WordPress er opdateret, hvilket kan spare mange supporttimer.

WORDPRESS BAGGRUND OG OPRINDELSE

I starten af 00’erne var blogging det nye sort, og to amerikanske collegestuderende manglede et godt program – og valgte derfor at lave det selv. Den første version af WordPress blev lanceret januar 2004, og blev hurtigt populært. Især da man fandt ud af, at det var en meget nem måde at få en ”rigtig” hjemmeside på. Indtil da havde en ny hjemmeside krævet, at der blev kodet fra bunden, og for mindre virksomheder var det en stor post på budgettet.

WordPress er grundlagt af entusiaster, og der er stadig et aktivt community, som driver udviklingen i relation til wordpress.org. Med tiden er wordpress.com kommet til. Her er det stadig den gratis open source-WordPress-løsning, der er i centrum, men her suppleret af en række betalingsløsninger, som de fleste virksomheder har brug for, når de skal køre en hjemmeside.

Når du er kunde hos Mr. Toucans behøver du dog slet ikke tage stilling til hvilken del af WordPress, du skal handle med, for så klarer vi det hele for dig.

Kan vi byde på en kop kaffe?

Kontakt os

Har du et projekt, du gerne vil drøfte med os, eller vil du gerne høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at opnå bedre resultater?

Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Besøg os her:
Herstedvang 8, 2620 Albertslund

Har du brug for en hånd?

Så er du kommet til det rigtige sted.